ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας

Φωτοβολταϊκά πάνελ και inverters για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τον ήλιο.
Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε μπαταρίες,υδρογόνο και supercapacitors.

Το φωτοβολταικό φαινόμενο και ειδικότερα των pv στοιχείων ξεκίνησε πρίν από περίπου έναν αιώνα όμως τα τελευταία 30 χρόνια άρχισε να εφαρμόζεται πιο συστηματικά.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας-si
Το σχηματικό διάγραμμα παραπάνω δείχνει μία επαφή ημιαγωγών n-p.Φως πέφτει στο εμπρόσθιο τμήμα που είναι ένα στρώμα ημιαγωγών (n) που έχει επικαθήσει και συνήθως έχει διαχυθεί σε μία βάση που είναι ημιαγωγός τύπου (p).Αν συνδέσουμε τους ακροδέκτες Α και Β με έναν αγωγό τότε ρεύμα διαρρέει το κύκλωμα κατά την κατεύθυνση p-n όπως δείχνει το αμπερόμετρο.Το ρεύμα αυτό είναι ρεύμα βραχυκύκλωσης i (short circuit).

  1. To 44% αποτελεί το μέγιστο βαθμό μετατροπής της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρική ενέργεια για το πυρίτιο.

  2. Η τάση που αναπτύσσεται στα άκρα του φωτοβολταικού στοιχείου όταν φωτίζεται είναι ανεξάρτητη της έντασης του φωτός που προσπίπτει στην επιφάνεια του στοιχείου αλλά και στο εμβαδόν της επιφάνειας,αντίθετα συμπεριφέρεται το φωτόρευμα που εξαρτάται από την ένταση του φωτός.

  3. Σύμφωνα με τις τιμές του φωτορεύματος και της τάσης η αποδιδόμενη ισχύς είναι ίση με :P = 3.3A x 0.7V =2.5W ανά 10 τετρ.εκ.PV-στοιχείου από Si.ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Πυρίτιο

Φωτοβολταικά και Ηλιακή Μηχανική
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Si Πυρίτιο ,η πρώτη ύλη κατασκευής για τα μονοκρυσταλλικά και πολλυκρυσταλλικά φωτοβολταικά panel.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Fresnel lens Φωτοβολταικά panel με τεχνικές Fresnel lens για βελτίωση της απόδοσης τους.Ανακλαστικοί καθρέπτες που οδηγούν τις ηλιακές ακτίνες στην επιφάνεια του φωτοβολταικου παρότι ο ήλιος κινείται από την ανατολή προς τη δύση.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ- συστηματα ηλεκτρισμού και θέρμανσης Φωτοβολταικά συστηματα ηλεκτρισμού και θέρμανσης.Παραβολικός συγκεντρωτικός φακός (Fresnel lens) που εστιάζει την ηλιακή ακτινοβολία στο κέντρο του όποίου βρίσκονται μικρότερες πλέον πια φωτοβολταικές επιφάνειες οι οποίες αποδίδουν περρισότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Η αύξηση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια του φωτοβολταικού κάνει αναγκαία τη χρήση ελαίου απαγωγής θερμότητας το οποίο χρησιμοποιείται για παραγωγή ζεστού νερού.
Πηγή:absolicon
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Fresnel lens Φωτοβολταικά υβριδικά συστηματα-Fresnel lens
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-tracker Φωτοβολταικά-με ιχνηλάτη 2 αξόνων για την παρακολούθηση της κίνησης του ήλιου απο ανατολή σε δύση.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-Αντιστροφέας (Inverter DC/AC-Αντιστροφέας) Μετατρέπει το συνεχές ρεύμα των Φωτοβολταικών σε εναλασσόμενο.
Πηγή:SMA Inverter
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ Φωτοβολταικά-για φωτισμό οδών και επαγγελματικών χώρων.
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΤΡΑ-ΥΔΡΟΓΟΝΟ Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά πανελ οταν θα εχουν φορτιστεί πλήρως οι μπαταρίες.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΥΠΕΡΠΥΚΝΩΤΕΣ Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας σε υπερπυκνωτές:Οι υπερπυκνωτές καλύπτουν το ενεργειακό χάσμα μεταξύ των συμβατικών πυκνωτών και μπαταριών.Εχουν υψηλή ειδική ισχύ και γρήγορο ρυθμό φόρτισης-εκφόρτισης αλλα χαμηλότερη ενεργειακή πυκνότητα σε σύγκριση με τις μπαταρίες και τις κυψέλες καυσίμου.Επικοινωνία:


Διεύθυνση: Αρήτης 50-Πάτρα-Αχαϊα

Τηλ.:2610461739

E-mail: info@business-lab.gr